Alles wat je moet weten over kruipruimte isolatie
Van warme lucht is natuurlijk bekend dat ze stijgt. Dit zorgt ervoor dat er door mensen in de praktijk hoofdzakelijk aandacht wordt besteed aan het isoleren van niet alleen hun dak, maar ook hun muren. Dit heeft aldus als rechtstreeks gevolg dat de vloer vaak over het hoofd wordt gezien. Dat is eigenlijk niet de bedoeling. Je dient er immers rekening mee te houden dat er ook via deze weg in de praktijk zomaar sprake kan zijn van tussen de 10 en 15 procent aan warmteverlies. Het isoleren van de vloer kan in ieder geval op verschillende manieren gebeuren. Beschikt jouw woning over een kruipruimte? Dan zal het plaatsen van kruipruimte isolatie voor jou de meest interessante optie zijn. Alles wat je over deze vorm van isolatie moet weten laten we je zeer graag hieronder ontdekken.
Is het isoleren van de kruipruimte nodig of niet?
Misschien wel de belangrijkste vraag die in de praktijk zeer vaak wordt gesteld met betrekking tot het plaatsen van kruipruimte isolatie heeft betrekking tot het feit of deze vorm van isolatie toepassen nu wel of niet belangrijk is. Dat is het zeker. Bovendien kan er in de praktijk eigenlijk alleen maar worden vastgesteld dat, dat belang door de jaren heen stelselmatig is toegenomen. Dit niet in het minst omwille van het feit dat er tegenwoordig ontzettend vaak door mensen voor wordt gekozen om vloerverwarming te voorzien. Hierbij wordt de warme lucht opgewekt aan de grond waardoor ze bij een niet goed geïsoleerde vloer meteen komt te verdwijnen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.
Hoe kan je een kruipruimte isoleren?
Als je kruipruimte isolatie wenst te plaatsen moet je in eerste instantie even controleren welke vormen van isolatie tot de mogelijkheden behoren en vooral welke niet. Dat is van belang omdat lang niet elke kruipruimte begaanbaar is. Is dat niet het geval? Dan spreekt het voor zich dat je daar rekening mee moet houden bij het bepalen van het type kruipruimte isolatie waar gebruik van zal worden gemaakt. De voordeligste optie is glaswol of rotswol. Hierbij kan je rekening houden met een prijskaartje gelegen tussen de 15 en 30 euro. De duurste optie zijn PUR-isolatieplaten. In ieder geval, voordat je overgaat tot het kopen van een bepaald type kruipruimte isolatie is het altijd een goed idee om even de kosten van de verschillende opties te vergelijken en tegenover elkaar af te wegen. Alleen zo weet je immers zeker dat je niet voor verrassingen zal komen te staan.
Let op bij een vochtige kruipruimte!
Wil je kruipruimte isolatie voorzien? Hou dan altijd rekening met de omstandigheden in de kruipruimte. Is er sprake van een vochtige kruipruimte? In dat geval zijn er een aantal zaken waar je zeker aandachtig voor zal moeten zijn. Zo is het bijvoorbeeld een must om bodemfolie aan te brengen. Vervolgens dien je vloerisolatie met bodemfolie of bodemisolatie te combineren. Hou er bovendien rekening mee dat het in het bijzonder in een vochtige kruipruimte eveneens van cruciaal belang is om een goede ventilatie te voorzien. Doe je dat niet? Dan kan dat zomaar als gevolg hebben dat het vocht er zich in kan manifesteren. Dat met alle gevolgen van dien.